Case crăpate din cauza transportului de calcar. Pe DJ 646 trec zilnic, 40 de camioane pline cu calcar de la mina din zonă

Data publicării:
060215 calcar costesti

Camioanele încărcate cu calcar le distrug casele. Asta susţin localnicii din comuna Costeşti, judeţul Vâlcea care spun că au ajuns la disperare după ce, zilnic, pe drumul care traversează localitatea trec câte 40 de tiruri încărcate cu pietre. Oamenii au făcut zeci de plângeri către autorităţile locale, însă conducerea minei de calcar spune că transportul se face conform legislaţiei.

Gheorghe Lepădat este unul dintre cei care a fost nevoit ca, în fiecare an, să îşi renoveze casa. Omul este disperat pentru că, repară crăpăturile şi în scurt timp apar altele.

În situaţia bărbatului sunt mulţi localnici din satul Bistriţa.

Autorităţile locale susţin că i-au îndrumat pe oameni să-şi facă asigurări obligatorii locuinţelor pentru că altă rezolvare nu există. Ar mai fi cea legată de reabilitarea şi consolidarea drumului, dar în ultimii ani, primarul a bătut la uşile celor de la Consiliul Judeţean Vâlcea şi ...nu a primit niciun răspuns.

Conducerea minei de calcar susţine că vina pentru degradarea caselor nu-i aparţine.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vâlcea, cei care administrează drumul judeţean, cunosc foarte bine situaţia şi susţin că au făcut deja primele demersuri pentru reabilitarea şi consolidarea acestui drum.

Mina de calcar de la Costeşti funcţionează de mai bine de 40 de ani şi are 200 de angajaţi, majoritatea localnici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri