Cei mai buni cercetători, premiaţi

Data publicării:
150116 cei mai buni cercetatori

Universitatea din Craiova a organizat Gala excelenţei în cercetare

Cei mai buni cercetători de la Universitatea din Craiova au fost premiaţi aseară. Evenimentul a avut loc în Aula "Buia" a Facultăţii de Agronomie. Gala excelenței în cercetare a fost organizată pentru prima dată, iar conducerea Universităţii își propune să îi aducă în prim plan pe acei membri ai comunității academice de la Universitatea din Craiova care au excelat pe parcursul anului 2014.

 Printre cei mai buni cercetători de la Universitatea din Craiova, care au fost premiaţi, s-au numărat profesorii Ştefan Vlduţescu de la Facultatea de Litere şi Ionel Buşe de la Facultatea de Drept.

 „Mai întâi, mulţumesc conducerii Universităţii din Craiova pentru organizarea acestei sesiuni de evaluare a muncii ştiinţifice. Doi, mulţumesc juriului pentru premiul acordat şi, în al treilea rând, l-aş felicita pe colegul meu, nu din modestie, ci din convingerea că viitorul facultăţii noastre în ceea ce priveşte cercetarea îl are în primul rând pe colegul meu Alexandrua declarat profesorul Ştefan Vlăduţescu de la Facultatea de Litere.

 „Sunt emoţionat. Este prima oară când trebuie să mulţumesc că cineva îmi dă ceva pentru ce fac în cercetare şi într-adevăr este un moment deosebit”, a precizat Ionel Buşe, profesor Universitatea din Craiova

 În topul excelenţei în cercetare, cu cel mai bun scor din Universitatea din Craiova, s-a aflat profesoara Andaluzia Matei de la Departamentul de Matematică.

 Anul 2014 a fost unul prin de realizări în cercetare la Universitatea din Craiova. Au fost publicate 1500 de articole științifice în reviste de specialitate, 312 cărți în edituri recunoscute din țară și străinătate şi au fost obţinute 17 brevete și produse cu drept de proprietate intelectuală. Conducerea instituţiei spune că foarte multi bani au venit din fonduri europene.

Când nu au mai fost fonduri guvernamentale, am încercat să atragem fonduri din altă parte. Am avut burse de doctorat şi postdoctorat din fonduri europene cum puţine universităţi din România au avut în această perioadăDe asemenea am alocat, din fonduri proprii, bani pentru cercetare, a declarat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova

 La Gala excelenței în cercetare au fost premiaţi 138 de cercetători. Toți vor fi recompensați cu granturi interne de cercetare care să susțină activitatea viitoare, granturi care vor avea, în funcție de realizările obținute, valori cuprinse între 500 lei și 5.000 lei. Universitatea din Craiova va aloca, în acest scop, o sumă de peste 200.000 de lei din fondul propriu de cercetare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri