CEO cheltuie 140.000 de lei pe hârtie şi pe dosare

Data publicării:
040414 HARTIE CEO

140 de mii de lei va cheltui conducerea Complexului Energetic Oltenia pentru hârtie de xerox şi alte produse de papetărie. Asta în condiţiile în care un sfert dintre angajaţi sunt în şomaj tehnic, iar de Paşte, cu toţii vor intra în concediu forţat de odihnă. Deşi reprezentanţii complexului nu spun explicit, hârtia e necesară pentru disponibilizările care vor urma. Liderii sindicali sugerează însă să fie păstrată pentru procesele pe care le vor intenta minerii, care se consideră nedreptăţiţi.

Cinci mii de mineri de la Complexul Oltenia sunt în şomaj tehnic şi încasează doar 75% din salariu şi nu au primit bine vestea că şefii lor vor cheltui 140 de mii de lei pentru produse de papetărie.

„Înseamnă că au bani de cheltuit prea mulţi şi la muncitori n-au să dea", a spus un miner.

"Bineînţeles că e o sumă mare în condiţiile actuale. Extraordinar de mare.", a declarat un alt angajat.

Jumătate din această sumă, adică 70 de mii de lei, a fost repartizată pentru a cumpăra hârtie xerox, aproape 5000 de topuri, iar restul pentru capsatoare şi alte produse de papetărie.

"Înseamnă că dânşii se pregătesc de acum de procesele care vor urma cu sutele de angajaţi abuzaţi şi o să le trebuiască hârzie şi le va trebui un top la fiecare angajat abuzat.", a spus Dan Pârvulescu, lider de sindicat.

Şefii spun că topurile de hârtie sunt o achiziţie necesară. Sunt foarte multe documente de completat, în fiecare an.

"Caiete de sarcini, fişe de date, contracte, au fost elaborate documente de personal, pentru aproximativ 19 mii de salariaţi, decizii adiţionale la contractele de muncă, fişe de post, ştate de plată", a declarat Elena Zamfir - purtător de cuvânt Complexul Energetic Oltenia

600 de mineri ar urma să fie disponibilizaţi anul acesta, în timp ce alţi 800 de angajaţi ai Complexului Energetic vor schimba munca de birou cu lucrul în mină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri