Cheia dezvoltării economice. În Vâlcea va fi construită o fabrică de confecţii

Data publicării:
130614 FABRICA CONFECTII VALCEA

300 de locuri de muncă vor avea la dispozitie oamenii din Bărbăteşti, judeţul Vâlcea, după ce primarul a reuşit să atragă în localitate un investitor care va construi o firmă de confecţii, cu produse destinate exportului. Localnicii au numai de câştigat, în condiţiile în care, de mulţi ani, nu mai există nicio oportunitate de angajare în zonă. În aproximativ două săptămâni, oamenii ar putea începe lucrul.

Eugenia Văduva are 50 de ani şi de şapte stă acasă după ce fabrica din Horezu la care lucra s-a închis. A aflat de oferta din comuna Bărbăteşti şi a venit să-şi depună dosarul. Femeia are mare nevoie de bani pentru a-şi întreţine familia.

"Normal că vin şi pe jos pentru că eu am făcut naveta prin ploaie, prin vânt, peste un islaz, de la cinci jumătate şi veneam aici la Bărbăteşti să merg la Horezu, deci nu îmi este greu.", a povestit Eugenia Văduva.

Peste 100 de persoane, majoritatea femei, aspiră la un post la viitoarea fabrica. Multe vin de la peste 15 km şi spun că ar face orice pentru un loc de muncă.

"Nu am mai lucrat de 25 de ani, casnică. Mai ştiu câte ceva, se merită, încercăm, să sperăm că reuşim.", a spus o localnică.

"Am maşină de cusut acasă, lucrez, am dat o probă la Horezu şi am luat proba.", a povestiti o altă localnică.

Autorităţile locale speră să creeze locuri de muncă şi să împiedice tinerii să plece în străinătate.

"Oamenii au sunat pentru că nu le venea să creadă, trăiau cu impresia că e un lucru neserios. Sincer nu îmi venea nici mie să cred că se va face acest lucru. Oamenii au percutat, noi am început de luni, se tencuie, se vopseşte.", a declarat Constantin Baracu, primarul localităţii Bărbăteşti.

Fabrica va fi amplasată în clădirea unei foste şcoli care stătea închisă din lipsă de elevi.

Reprezentanţii firmei au fost surprinşi de dorinţa de muncă a locuitorilor din zonă. Spun că vor angaja în primă fază pe cei cu experienţă.

"Foarte mulţi au plecat, familii dezbinate, pentru că mamele au plecat în Italia sau Spania. Nu au avut unde să meargă, nu numai în comună, nici în împrejurimi nu există niciun loc de muncă.", a spus Silvia Galanda, reprezentant firmă.

"Noi lucrăm strict pentru export, firme mari, ştiţi că nu putem să dăm nume că nu avem voie momentan, dar o să se vadă", a precizat Mary Popa, director general.

Pe viitor, fabrica de confecţii se va extinde şi poate ajunge la aproape 500 de angajaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri