CNADNR cumpără utilaje de deszăpezire. Utilajele vor ajunge în judeţele în care sunt probleme cu viscolul  

Data publicării:
100315 drumuri gorj

Compania Naţională De Drumuri şi Autostrăzi se pregăteşte pentru iarna viitoare. 100 de utilaje pentru deszăpezire au fost cumpărate şi vor fi aduse din Italia. Şase au ajuns deja în ţară, iar unul dintre ele a fost testat pe zăpada înaltă de doi metri de la Rânca

Compania Naţională de Drumuri achiziţionează utilajele de deszăpezire după o iarnă cu multe greutăţi. Trei judeţe au rămas, din diferite motive, fără utilaje, deoarece contractele cu societăţile care au câştigat licitaţia pentru deszăpezire au fost reziliate. Acest lucru s-a întâmplat în Gorj, motiv pentru care drumul către Staţiunea Rânca a fost închis de mai multe ori. Utilajele pe care le deţine Direcţia de Drumuri din judeţ nu sunt performante şi nu au făcut faţă.

Utilajele vor fi împărţite în judeţele în care sunt probleme cu viscolul, iar 30 dintre ele vor ajunge pe autostrăzi. Avantajul noilor autofreze este consumul la jumătate faţă de cel al vechilor maşini.

Utilajele sunt uşor de manevrat şi de şoferi.

Reprezentanţii Companiei de Drumuri spun că vor mai achiziţiona şi alte utilaje în valoare de 50 de milioane de euro până iarna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri