Cod portocaliu de inundaţii în Oltenia

Data publicării:
pericol inund

Pericol de inundaţii în sudul ţării, unde este cod portocaliu în zece judeţe. Alerta a intrat în vigoare în această dimineaţă, de la ora 06:00, şi este valabilă până joi, la ora 14:00. Şi judeţul Dolj este afectat de ploi şi inundaţii.  

Vizate sunt râurile din sud: Drincea, Desnăţui, afluenţi ai Jiului şi Oltului, Călmăţui, Vedea, Teleorman, Neajlov, Sabar şi Argeş. Se pot depăşi cotele de inundaţie şi se pot produce viituri. Totodată, va continua să plouă în mare parte din ţară. În Oltenia, cantităţile de apă vor atinge izolat până la 50l/mp.

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a avertizat că există posibilitatea evacuării preventive a populaţiei şi a cerut prefecţilor şi primarilor să pregătească spaţii adecvate de găzduire temporară a eventualilor sinistraţi. Acesta a cerut totodată ca în judeţele din Oltenia şi Muntenia, unde există riscul ca inundaţiile să afecteze drumurile comunale şi judeţene, să fie pusă la dispoziţia inspectoratelor de urgenţă situaţia persoanelor care necesită asistenţă medicală permanentă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri