Concurenţă pe locurile de la şcolile profesionale

Data publicării:
270616 concurenta pe locurile de la scoli-1

Inspectoratul Şcolar Dolj a mărit numărul de locuri

Şcolile profesionale sunt din ce în ce mai atractive pentru elevi. În Dolj, sunt unităţi care au un număr dublu de înscrişi la acest tip de învăţământ, iar Inspectoratul Şcolar a mărit numărul de clase pentru absolvenţi. Elevii sunt interesaţi să înveţe o meserie, dar cântăresc în alegerea lor şi condiţiile moderne oferite.

Robert Zdrenghea este elev în anul I. Visează să termine şcoala profesională şi aibă propriul lui atelier auto. Ştie că meseria este brăţară de aur şi că mecanicii auto sunt din ce în ce mai căutaţi.

Mie mi se pare că e mai bine să ştii o meserie decât să merg la liceu pentru că acum mai mult se caută maiştrii şi oamenii care ştiu să lucreze, a spus Robert Zdrenghea, elev la o şcoală profesională.

Peste un an, Robert şi alţi 27 de colegi vor avea deja diploma de calificare şi se vor putea angaja.

Clasele de mecanici auto şi tinichigii sunt cele mai căutate. La Liceul Tehnologic George Bibescu” din Craiova se învaţă în ateliere modernizate cu fonduri europene, care atrag elevii ca un magnet.

Raportat la anul trecut, anul acesta după prima etapă de înscrieri, avem aproape dublu numărul elevilor care au optat pentru şcoala noastră, situaţie ce se anunţă a fi generală. Dotările de anul acesta sunt la nivel european, beneficiem de un internat pentru care se fac eforturi şi sigur va fi gata în septembrie, elevii beneficind pentru prima dată de o cazare la 3 stele”, a declarat Petre Cauc, directorul Liceului Tehnologic "George Bibescu" Craiova.

Elevi calificaţi sunt mană cerească pentru agenţii economici. Atelierele auto au mare nevoie de forţă de muncă, pentru care oferă între 1500 şi 2500 de lei.

După sondajele din timpul anului şcolar Inspectoratul Şcolar Dolj a mărit numărul de clase la profesională, de la 41 la 47 câte au fost anul trecut. Iar oferta este oricum depăsită de cerere.

Nu am mări fără să avem o fundamentare serioasă. Este adevărat că agenţii economici din zona Olteniei au făcut solicitări către noi pentru calificările pentru care dumnealor doresc ca noi să şcolarizăm”, a declarat Lavinia Craioveanu, inspector şcolar general al ISJ Dolj.

În județul Dolj, pentru anul acesta, s-au aprobat 1.284 de locuri, cu 237 mai multe decât anul trecut, organizate în 47 de clase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri