Conturile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu-Severin, blocate

Data publicării:
150114 spital conturi 21

Direcţia Finanţelor Publice Mehedinţi a blocat conturile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu-Severin. Motivul este o datorie de un milion de lei cu care unitatea medicală a rămas restantă pe anul 2012. Conducerea spitalului susţine că datoriile vor fi achitate pe 20 ianuarie, când vor veni bani de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu-Severin a acumulat în anul 2012 datorii în valoare de un milion de lei. Numai către furnizorii de medicamente s-au acumulat restanţe de aproximativ 500.000 de lei. Acestora li se adaugă datoriile faţă de firmele care furnizează materiale sanitare, dar şi cele la utilităţi sau alte servicii. Directia Finanţelor Publice Mehedinţi a luat măsuri.

„La aceasta dată există un număr de trei unităţi bugetare care au conturile blocate conform Codului de Procedură Fiscală. Spitalul Judeţean şi încă o primărie din judeţ au conturile blocate deoarece au inregistrat arierate”, a spus Sever Iriza, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Finanţelor Publice Mehedinţi.

Un spital cu conturile blocate nu poate să efectueze plăţi până nu îşi achită vechile datorii. Astfel, Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu-Severin trebuie să îşi achite arieratele pe anul 2012, pentru a putea cumpăra medicamente sau alte materiale sanitare.

De la această regulă fac excepţie salariile angajaţilor, care sunt considerate prioritate şi pot fi plătite în ciuda măsurilor luate de Direcţia Finanţelor Publice Mehedinţi.

Din fericire, furnizorii încă lucrează cu Spitalul din Drobeta Turnu-Severin pentru că în momentul în care unitatea va primi bani de la Casa de Asigurări, sumele vor fi automat redirecţionate pentru plata arieratelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri