Copil născut cu malformaţii în Olt. Medicii nu au suspectat toate problemele de sănătate în lunile de sarcină

Data publicării:
291113 copil malform 13

Dramă într-o familie din judeţul Olt. O tânără de 18 ani a născut un copil cu multiple malformaţii, fără ca în timpul sarcinii medicii să suspecteze nici cea mai mică problemă. Familia femeii, aflată acum în stare de şoc, îl învinovăţeşte pe un medic specialist de la o policlinică privată, unde a făcut o ecografie când era în luna a 7-a. Doctorul recunoaşte că nu a văzut toate malformaţiile pe care le avea fătul, însă susţine că a bănuit că este o sarcină cu probleme şi i-a recomandat femeii să vină si la un alt control. Acel control nu a avut loc, pentru că familia nu a mai avut bani.

Familia Călăraşu trăieşte o adevărată dramă de când Gherghina, de doar 18 ani, a dat naştere unui copil cu malformaţii. Fetiţa născută la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina are mai multe probleme la torace, cap şi membre.

Mama copilului spune că pe parcursul sarcinii a făcut mai multe ecografii, la cabinete particulare, dar şi la Spitalul Judeţean din Slatina, însă niciun doctor nu a depistat problemele. Ultimul control l-a făcut în octombrie, când era în luna a 7-a, la un cabinet particular din Slatina.

“Mi-a spus că e totul bine. Şi l-am întrebat pe domnul doctor Trăistaru: Domnule doctor, are malformaţii, ceva? A zis: nu, că e foarte bine”, a povestit Gherghina Călăraşu, mama copilului

Doctorul care a făcut ecografia se apără şi spune că la o sarcină avansată nu se pot vedea malformaţiile membrelor şi ale toracelui. Cu toate acestea, recunoaşte că trebuia să vadă lipsa boltei palatine, adică a osului care face legăture între nas şi gură.

“Dacă este această boltă palatina lipsă, este absolut o greşeală personală a mea. Mi-o asum”, a spus Victor Trăistaru, medic specialist.

Medicul mai spune că a suspectat malformaţii, însă doar la cord, şi ca a chemat-o pe femeie la un alt control.

“I-am spus că este posibil să fie un copil cu probleme şi să rămână o văd un pic mai târziu”, a precizat Victor Trăistaru, medic specialist.

“Şi trebuia să mai dau alţi bani şi eu, atunci, momentan nu am mai avut bani, că am dat 225 la ecograful ăsta”, a precizat Gherghina Călăraşu, mama copilului

Între timp, copilul se află în incubator, iar medicii sunt rezervaţii cu privire la şansele de supravieţuire.

“Este în curs de evaluare. Este dificil de dat un prognostic vital în momentul de faţă. Urmează noi investigaţii”, spune Tamara Constantinescu, medic Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Familia Călăraşu se teme acum să facă un alt copil de frică să nu fie iar o sarcină cu probleme, iar medicii să nu le depisteze la timp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri