Cozi de maşini la Salina Ocnele Mari. Societatea a furnizat până acum 35.000 de tone de sare  

Data publicării:
261114 SARE OCNE

Trafic intens la Salina Ocnele Mari din Vâlcea. 100 de camioane încarcă zilnic nu mai puţin de 2.300 de tone de sare pentru CNADNR şi primării din ţară pentru deszăpezirea străzilor atunci când ninsorile vor îngreuna traficul.

Trei minute. Doar de atât este nevoie pentru ca aproximativ 20 de tone de sare să fie încărcate într-o maşină. Şi sunt minimum 100 de autovehicule care zilnic trec pe la Salina de la Ocnele Mari şi pleacă apoi în toată ţara.

Camioanele sunt încărcate cu două tipuri de sare, în funcţie de zonele unde ajunge marfa.

Primele camioane au plecat în ţară la mijlocul lunii octombrie la CNADNR şi la primării. În total nu mai puţin de 35.000 de tone de sare.

„Sunt foarte multe solicitări. Avem cereri pentru încă 40.000 de tone. Suntem pregătiţi. Dăm chiar şi 2.500 de tone zilnic. Facem faţă, avem depozite şi afară, la suprafaţă, avem depozite şi în subteran”, a spus Mircea Popescu, şef sector Salină.

Salina Ocnele Mari produce 1.500 - 2.000 de tone de sare pe zi şi procesează toate tipurile de sare, de drum, industrială pentru Oltchim şi Uzinele Sodice Govora, dar şi sare de masă. O tonă de sare folosită pentru deszăpezire costă aproximativ 2.500 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri