Cros pentru modernizarea secţia de pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova   

Data publicării:
190813 Cros din 13

Secţia de pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova se degradează pe zi ce trece, iar copiii sunt trataţi în condiţii improprii. De bani pentru modernizare nici nu poate fi vorba, pentru ca instituţia este plină de datorii. Astfel că, mai mulţi craioveni s-au unit, pentru a oganiza un cros în vederea strangerii de fonduri.

Startul s-a dat ieri, la ora 09.30, iar concurenţii au avut de parcurs o distanţă de aproximativ un kilometru. Cu mic, cu mare, participanţii au alergat cot la cot. Pentru mulţi nu a contat dacă vor urca sau nu pe podium, ci ideea de a promova mişcarea în aer liber. Adulţii au achitat o taxă de participare de 20 de lei, iar copiii 10 lei.

Primul concurent care a trecut linia de sosire a îndemnat locuitorii Craiovei să participe la strângerea de fonduri.

Pentru modernizarea sectiei de pediatrie a Spitalului Filantropia ar fi nevoie de 100.000 de lei. Până acum s-au strâns aproximativ 20.000 de lei. Personalităţile locale, dar şi organizaţii de tineri voluntari îi îndeamnă pe craioveni să contribuie la reabilitarea secţiei.

“De câte ori plouă, medicii, în loc să vadă de copii, trebuie să umble cu recipiente, pentru a aduna apa meteorică”, a spus actriţa Nataşa Raab

„Sperăm că fondurile care s-au strâns în urma acţiunii de astăzi ne vor ajuta ca în această campanie mai amplă, într-adevăr, să schimbăm ceva la secţia de pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova” a spus Livia Gavrilă, voluntar

Câteva firme din oraş şi-au exprimat deja intenţia de a susţine campania prin materiale de construcţii, mobilier nou pentru saloane şi forţă de muncă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri