Cu masca la birou. 10 funcţionari de la CEO lucrează într-o clădire în care s-a făcut deratizarea

Data publicării:
051114 masca birou

10 angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia lucrează în birouri cu masca de protecţie pe faţă. Sunt foşti economişti ai companiei, care au fost mutaţi într-un alt departament. Birourile aici au fost închise aproape un an, astfel că au apărut şoarecii. Iar pentru a nu strica documentele a fost pusă otravă. Însă acum, când angajaţii şi-au luat în primire posturile, s-au lovit de condiţii de lucru de nesuportat, spun aceştia.

Cele 10 persoane, în urma reorganizării de personal, au rămas fără posturile de economist sau jurist pe care le ocupau şi au fost mutaţi în birouri separate. De o săptămână însă, directorul a decis să îi mute la arhivă, în condiţii greu de suportat.

„Mirosul cred că de la şoareci este, de la şoareci morţi, nu ştiu ce să zic. Cred că de la asta, probabil a murit vreunu şi noi inhalăm mirosul ăsta, deci, e groaznic”, spune o angajată.

Angajaţii se simt umiliţi şi ar prefera să fie daţi afară, decât să mai lucreze în aceste condiţii. Conducerea însă nu este de acord cu această variantă, pentru că ar trebui să le plătească 16 salarii compensatorii, iar compania nu este într-o situaţie financiară bună.

„Suntem în prezent umiliţi ca şi personal în plasare. Eu sunt doctor în economie şi conducerea de astăzi a Complexului a ajuns la concluzia că poate să îşi bată joc de angajaţi”, spune Alberto Păunescu, economist.

„Ni s-a dat o dispoziţie de către directorul termocentralei să lucrăm la arhivă toţi cei care suntem în curs de plasare”, a spus Constantin Nănuţ, lider de sindicat.

„Conditiile de lucru de acolo nu sunt dintre cele mai bune, dar nu sunt nicidecum periculoase sau necorespunzătore (...) Sunt salariaţi ai intreprinderii, au această sarcină de serviciu. Asta este tot. Şi li s-a acordat tot echipamentul de protecţie pe care l-au solicitat. Masca de praf nu este ceva care să sperie pe cineva, dacă este praf îţi pui o mască de praf”, a spus Corneliu Diţescu, director Sucursala Turceni a CEO.

Oamenii vor reveni într-un birou mai curat, când vor termina de numărat miile de pagini ale dosarelor care au rămas în arhiva sucursalei de la Turceni, după ce sediul Complexului Energetic Oltenia a fost mutat la Tg. Jiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri