Culturi distruse în Mehedinţi. Autorităţile fac bilanţul pagubelor

Data publicării:
260614 CULTURI

Aproape 10.000 de hectare de culturi sunt distruse în Mehedinţi, după ce în urmă cu două zile natura s-a dezlanţuit. A bătut grindina mai bine de jumătate de oră în sudul judeţului şi vântul a suflat puternic. N-a rămas mai nimic pe câmpuri. Grâul şi orzul s-au scuturat, iar porumbul s-a frânt. Din fericire, au scăpat culturile de pe lângă case. Acum, autorităţile fac bilanţul pagubelor.

În comuna mehedinţeană Gârla Mare, oamenii au aşteptat cu sufletul la gură să vadă pagubele produse de furtună. Grindina şi vijelia au ocolit satul, dar au lovit puternic în culturile din câmp. Nu s-a mai ales cu nimic din grâu, orz şi porumb.

Toate culturile sunt afectate. Şi de grâu, şi porumb, totul e. Grâul s-a scuturat din spic”, spune un localnic.

Oamenii spun că demult n-au mai văzut aşa ceva.

În partea de nord a comunei, unde a bătut piatra, spuneau unii cetăţeni că s-a imprimat şi se vedea locul unde a căzut pe sol”, a precizat Dumitru Baciu, primar Gârla Mare.

Oamenii nu aveau culturile asigurate, aşa că au pierdut tot ce au investit. Speră măcar că vor fi scutiţi de plata impozitului pe terenurile afectate.

Din declaraţiile domnului ministru, am înţeles că acolo unde suprafeţele sunt calamitate cu minimum 30%, fermierii nu vor mai fi obligaţi să plătească impozitul pe venit”, a spus Cornel Stroescu, reprezentant fermieri.

După o primă estimare, furtuna a afectat aproape 10.000 de hectare de culturi din Mehedinţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri