Demolarea stadionului din Tg. Jiu va costa 2 milioane de lei. CNI, cu bani de la Guvern, va demara lucrările pentru construirea unui stadion mai mare

Data publicării:
280415 stadion demolare

Autorităţile locale din Târgu Jiu vor să aloce pentru demolarea stadionului Tudor Vladimirescu aproape 2 milioane de lei. O sumă exagerată, spun specialiştii. Nu de aceeaşi părere sunt şi reprezentanţii primăriei care vor pune acest proiect pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local, pentru a fi aprobat. Va fi organizată o licitaţie, iar societatea care va câştiga trebuie să desfiinţeze tribunele şi instalaţia nocturnă

Stadionul Tudor Valdimirescu trebuie demolat pentru în acest an, Compania Naţională de Investiţii, cu bani de la Guvern, va demara lucrările pentru unul mult mai mare care să respecte normele europene. Va fi o investiţie de 20 de milioane de euro. Autorităţile locale trebuie să predea actualul amplasament fără tribune şi nocturnă, motiv pentru care vor să aloce aproape 2 milioane de lei pentru demolare.

Cei care au sesizat că suma pentru demolarea stadionului este prea mare în comparaţie cu lucrările care vor fi făcute au fost câţiva consilieri locali ai opoziţiei.

Nu de aceeaşi părere sunt însă şi consilierii puterii care au majoritate şi care spun că vor vota pentru aprobarea proiectului.

Un alt stadion, de data aceasta din Craiova, va fi şi el demolat, dar cu o sumă mai mică, deşi este de 3 ori mai mare. Autorităţile au alocat 1,5 milioane de lei pentru demolarea lui.

Specialiştii firmelor care se ocupă de demolări spun că preţul pentru demolarea stadionului din Tg. Jiu este unul mare faţă de cel real, avînd în vedere că nu sunt multe suprafeţe construite.

Părţi din stadion vor fi scoase la licitaţie pentru vânzare. Autorităţile consideră necesară investiţia în speranţa că echipa Pandurii Tg. Jiu va mai juca în Cupele Europene. În acest moment se luptă să nu retrogradeze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri