Dezastru în satul de vacanţă Oltchim

Data publicării:
240215 SAT OLTCHIM2

Situație dezastruoasă în satul de vacanță Oltchim Râmnicu-Vâlcea. Complexul de agrement unde își petreceau zilele libere angajații combinatului este închis din 2012 și a intrat într-o stare avansată de degradare. Baza situată pe malul Oltului are nevoie de reabilitare urgentă, însă până acum nu s-a găsit niciun investitor dispus să cumpere complexul și să îi redea gloria de altădată.

Toate camerele satului de vacanță Oltchim arată astfel. Mobilierul este vechi, a apărut igrasia, iar clădirile au nevoie de renovare. Baza de agrement a luat naștere în urmă cu peste 2 decenii. Proprietatea de aproape 5.000 de metri pătrați se află pe malul Oltului și a fost construită pentru a găzdui manifestări precum Zilele Oltchimului, dar și pentru a le oferi angajaților o variantă de a-și petrece zilele libere.

Baza cuprindea și un teren de aproximativ 2700 de metri pătraţi al Romsilva, pe care Oltchimul îl închiriase și construise 8 căsuţe de vacanță, însă din cauza datoriilor acumulate la chirie, statul și-a luat înapoi proprietatea. Pe restul suprafeței de aproape 5000 de metri pătraţi este proprietar Combinatul Oltchim, însă construcțiile sunt ale Sindicatului.

''Este în conservare, se asigură numai baza, nu se mai face lucrari la nivelul întreţinerii. Avem speranţa că în curând va veni un investitor interesat să dezvolte acestă bază de agrement în interesul nu numai al locuitorilor din Rm. Vâlcea, ci şi al zonei.'', a spus Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim.

''Si noi primăria, având în vedere că se află pe teritoriul localităţii am fi interesaţi să o avem în patrimoniu, dar localităţile au bugetele foarte limitate şi nu avem bani pentru asemenea investiţii.'', a precizat George Popolan, primarul comunei Dăești.

Terenul pe care se află satul de vacanță a fost evaluat la suma de 50.000 de euro, iar clădirile și anexele valorează 200.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri