Directorul Ambulanţei Gorj, destituit. Alţi doi medici vor fi amendaţi cu până la 2.000 de lei   

Data publicării:
021014 AMBULANTA 18

Sancţiuni şi destituiri din funcţie la Serviciul de Ambulanţă Gorj, după ce o salvare a ajuns la o gravidă după aproape două ore. Directorul medical a fost schimbat, iar alţi doi medici au fost sancţionaţi cu amenzi de până la 2.000 de lei. Aceste măsuri au fost luate de Direcţia de Sănătate Publică Gorj. Şi Serviciul de Ambulanţă desfăşoară o anchetă proprie, dar comisia spune că deocamdată nu s-a lămurit ce s-a întâmplat, deşi a trecut o săptămână de la eveniment.

Unul dintre medicii sancţionaţi, coordonator al cazului cu pricina, a făcut o declaraţie surprizătoare. Refuzul de a pleca la caz este o practică în Serviciul de Ambulanţă Gorj.

Credeţi că este primul caz când nu vor să se ducă la solicitări echipajele? Vă înşelaţi. Au fost scrise, dar nu le-a interesat. Şi de ce nu îi interesează? Pentru că managerii de aici nu vor să deranjeze echipajele, ca să fie linişte”, a spus Jana Prejbeanu, medic coordonator.

Managerul Serviciului de Ambulanţă susţine că nu are cunostinţă de astfel de situaţii. A format însă o comisie de anchetă din care fac parte trei medici. Doar că doi dintre ei sunt chiar medicii sancţionaţi în urma celeilalte anchete desfăşurate de Direcţia de Sănătate Publică.

În fiecare unitate, conform Codului Muncii, trebuie să existe o comisie de cercetare disciplinară, făcută din oameni competenţi, cu moralitete, ş.a.m.d, că sunt nişte condiţii minimale”, a spus Marinică Niculescu, manager Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Directorul medical nu neagă că există probleme în Serviciul de Ambulanţă, dar spune că a încercat să le rezolve. El şi-a pierdut postul după scandalul cu gravida.

Am ţinut în primul rând să rezolvăm între noi lucrurile, la nivelul unităţii noastre, pentru că sunt multe reclamaţii care ajung în presă, dar până la urmă nu se rezolvă nimic”, spune Claudiu Constantinescu, director medical SJA Gorj.

Chiar şi medicul care ar fi refuzat să plece la caz susţine că este nevinovat.

Nu am plecat, pentru că eu sunt medic, dar trebuie să plec cu un echipaj. Eu nu pot să prestez o solicitare fără un echipaj care să mă însoţească (....) Nu a fost nominalizat un echipaj care să vină cu mine”, a spus medicul Camelia Popescu.

Sancţiuni au primit şi managerul Serviciului de Ambulanţă, dar şi medicul care a solicitat ambulanţa, deoarece nu a specificat în cerere la ce secţie trebuie să ajungă pacienta. Era vorba de o tânără de 26 de ani, însărcinată cu gemeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri