DOLJ. Bani pierduţi din cauza orgoliilor. Consilierii comunei Malu Mare nu au semnat un proiect din cauza unui conflict  

Data publicării:
260815 malu mare

Câţiva olteni arţăgoşi au pierdut o jumătate de milion de lei de la Uniunea Europenă. Banii erau pentru un atelier de tâmplărie prin care urmau sa fie create locuri de muncă, dar consilierii locali din comuna Malu Mare nu au venit la şedinţa unde trebuia votată hotărârea, pentru că sunt certaţi cu primarul. Aşa că fondurile s-au întors la Bruxelles.

Adrian Diaconu a venit acum 5 luni în cadrul acestui proiect. Știa ceva tâmplărie din familie dar a urmat și cursurile din cadrul proiectului. A muncit din greu la amenajarea viitorului atelier și a făcut alături de colegii lui primele mese și scaune din lemn.

În urmă cu aproape jumătate de an, un ONG care sprijină romii a deschis în localitate atelierul de tâmplărie. S-au organizat şi cursuri pentru instruirea viitorilor angajaţi. 7 la număr.

Banii pentru utilajele de tâmplărie şi salarii, 500 de mii de lei, au fost trimişi în contul primăriei, dar în scurt timp au fost retraşi de ministerul Dezvoltării. Normal, spune primarul, necăjit că luni la rând consilerii locali au tras chiulul de la şedinţe sau au votat împotriva proiectului.

Consilerii locali din cauza cărora se pare că au fost pierduţi banii europeni au şi explicaţii.

ONG-ul care a implementat acest proiect susține că a informat de nenumărate ori consiliul local despre tot ce presupune responsabilitatea lor.

În comună sunt 600 de romi, iar 70 trăiesc din ajutoare sociale şi 20 au un loc de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri