Sari la conținut

Dolju-n bucate, la Universitatea din Craiova. Călătorie prin viaţa satului tradiţional doljean

Ospăţ culinar şi multă voie bună. Asta vă propunem să savuraţi în minutele următoare, cel puţin prin intermediul micului ecran. Bucate alese, tradiţionale, muncite din greu şi cu multă dragoste, au fost degustate în sala mare a Univeristăţii din Craiova. Sarea şi piperul au fost date de muzica populară

Tinerii nu au uitat tradiţiile şi au învăţat de la bătrânii satului gustul mâncărurilor de odinioară. Raci umpluţi cu ciuperci, ciorbă de măcriş sau turta de mălai au făcut deliciul participanţilor. Am aflat şi câteva dintre secretele preparării lor.

Şi tinerii s-au bucurat să se întâlnească cu vatra ţărănească. Unii au ajutat la pregătirea bucatelor, iar alţii au fost responsabili cu voia bună. Şi toate au fost de apreciat de toţi cei prezenţi.

Dolju-n bucate este o călătorie prin viaţa satului tradiţional doljean.