Drifturi şi maşini tunate. Campioni naţionali la drifturi au făcut demonstraţii pentru public

Data publicării:
061014 DRIFTURI

Expoziţie de maşini tunate şi drifturi cu piloţi de renume. Cauciucurile s-au încins pe velodromul Parcului Romanescu din Craiova, unde campioni naţionali la drifturi au făcut demonstraţii pentru public. Cei care au venit la Centrul Muntifuncţional din oraş au putut admira şi un Mustang, ediţie limitată, la fel ca cel folosit în filmul Need for Speed.

Mirosul de cauciuc încins s-a simţit ore bune în parcul din Craiova. Doi piloţi de renume au turat motoarele maşinilor echipate cu mulţi cai putere.

“Nu este nimic greu când faci drift pentru că în momentul în care te sui la volanul unei maşini foarte bine pregătite şi tu ai oarecum chemare către volan, totul vine de la sine”, a spus Sorin Ene, vicecampion naţional drift.

Cei care au admirat de pe margine demonstraţiile au fost încântaţi. La fel şi cei care au avut curajul să urce în maşină.

Pasionaţii de cai putere au avut parte şi de o expoziţie inedită la Centrul Multifuncţional din Craiova: zeci de maşini modificate, cu multă putere.

La expoziţie a fost adus şi un Ford Selby. Maşina a costat peste 100.000 de euro, iar sub capota ascunde 680 de cai putere.

Proprietarul, Gabriel Onofrei, preşedintele Federaţiei Române de Drift, a cumpărat-o din America de câteva luni. Este maşină ediţie limitată ce atinge 100 de km la oră în 3 secunde. În lume sunt 500 de astfel de exemplare.

“Este foarte greu să te stăpâneşti să nu mergi tare, dar o fac, pentru că odată ţin la viaţa mea şi după aceea ţin la maşină foarte mult şi nu vreau să o stric”, a spus Gabi Onofrei, preşedintele Federaţiei Române de Drift.

Evenimentul se află la a doua ediţie şi promovează siguranţa rutieră şi responsabilitatea la volan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri