Drum prin gospodăriile localnicilor. Un investitor a cerut Primăriei Caracal să modifice PUZ-ul oraşului

Data publicării:
270115 caracal puz

Revoltă la Caracal. Peste 300 de oameni au venit să ceară socoteală primăriei pentru că ar da gir unui investitor imobiliar care vrea să facă drumuri prin curţile lor. Iar acest lucru e posibil prin schimbarea planului urbanistic zonal, care e în dezbaterea primăriei. Edilul susţine că oamenii s-au supărat degeaba pentru că planul propus de omul de afaceri este abia în discuţii şi nu se ştie dacă va fi şi aprobat.

Ionela Zuică este proprietara unei case la marginea Caracalului, pe strada Gheorghe Doja. Când a auzit că prin gospodăria ei ar putea să treacă un drum, soţului ei i s-a făcut rău. La fel de agitaţi au fost şi vecinii familiei Zuică şi nu doar cei de pe strada Gheorghe Doja.

Totul a plecat de la un proiect imobiliar. Un om de afaceri din Caracal a cumpărat de curând 4.000 de metri pătraţi de teren arabil în zona de sud vest a oraşului. A comandat un PUZ şi a propus primăriei redesenarea zonei. În prima fază, primăria a aprobat solicitarea sa prin modificarea planului urbanistic general.

Aşa că oamenii au cerut explicaţii primăriei. Şi ca să poată discuta cu toţi, edilul i-a invitat la Teatrul Naţional din Caracal. A ieşit un spectacol pe cinste.

După două ore de negocieri, primarul le-a promis oamenilor că va încerca să schimbe planul de urbanism general. În cazul în care acest lucru nu va fi posibil va fi aprobată o altă variantă de PUZ care nu prevede drumuri de acces prin curţile oamenilor.

Noul plan urbanistic zonal de la perferia Caracalului va afecta în jur de 200 de familii. Pe lângă problema căilor de acces, oamenii se plâng şi că le vor creşte impozitele pentru că zona în care au grădinile nu va mai fi în extravilanul localităţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri