Elevi români, studenţi la Oxford. 6 elevi vor studia, din acest an, la prestigioasa universitate

Data publicării:
050615 0xford

1 din 4 viitori studenţi la Oxford, secţia Computer Science, vine din România. Performaţele elevilor noştri i-au impresionat atât de mult pe profesorii de la prestigioasa universitate din Anglia încât i-au declarat admişi înainte de a da Bacalaureatul. Cei 6 elevi români au în comun pasiunea pentru matematică şi informatică. Printre aceştia se numără şi o absolventă a Colegiului Naţional Carol I din Craiova. Îi aflaţi povestea din materialul următor.

Ioana Vasile are 19 ani şi anul acesta a absolvit Colegiul Naţional Carol I din Craiova cu 10 pe linie. Nici media tutror celor 4 ani de liceu nu este departe + 9,99. Ioana este olimpică naţională la matematică şi informatică şi a decis de câţiva ani că vrea să studieze la Oxford. Aşa că a parcurs toţi paşii necesari şi a fost declarată admisă după un ultim interviu cu profesorii de la Oxford.

Va face studii de licenţă timp de 3 ani, apoi un master pentru 1 an.

Pentru fiecare an universitar va primi o bursă de 4.500 de lire pentru a-şi achita cazarea şi masa. Tânăra mai trebuie doar să obţină o medie peste 9 la examenul de Bacalaureat. Ea ar vrea să rămână în Anglia după terminarea facultăţii, însă nu s-a hotărât dacă vrea să lucreze în industrie sau cercetare. Nu exclude ca după o perioadă petrecută în Anglia să revină în România.

La secţia de Computer Science a Universităţii Oxford sunt, în medie, 23 de locuri. Anul şcolar viitor 6 vor fi ocupate de români. Şi nu sunt singurii din Universitate.

Universitatea Oxford caută elevi cu capacităţi deosebite, cu talent pentru domeniile de interes, elevi care au avut rezultate remarcabile în timpul şcolii. Pentru a aplica, candidații trebuie să trimită un rezumat al realizărilor lor academice să treacă de un test de matematică iar cei care trec de aceste probe ajung la interviu. La secţia de Computer Science concurenţa este, în medie, de 10 pe loc, ceea ce o face una dintre cele mai competitive din Universitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri