Elevi vaccinaţi fără acordul părinţilor. Neregulile au ieşit la iveală după ce copiii au ajuns la spital.

Data publicării:
230115 elevi vaccinati

Ministerul Sănătăţii interzice, pentru moment, folosirea a două loturi din vaccinul diftero-tetanic. Decizia a fost luată după ce peste 50 de elevi din 5 judeţe au ajuns la spital cu ameţeli şi cu mâini şi picioare amorţite. Cel mai recent caz este cel al elevilor dintr-o comună din Gorj. 11 dintre ei au fost internaţi. Mulţi dintre părinţi reclamă faptul că nu li s-a cerut acordul scris pentru imunizarea copiilor.

Diriginţii mi-au spus că au făcut tabele, proces verbal de şedinţă şi părinţii au semnat acolo că sunt de acord. spun, asta mi-au spus diriginţii. Eu nu am cerut procesul verbal dar nu am intrat să vaccinez decât în prezenţa dirigintei, a profesorului şi a procesului verbal al acordului parinţilor", a spus Cornelia Scurtu, medicul şcolii.

"Nu deţin un astfel de tabel pentru că nu mi s-a cerut un astfel de tabel în care ei să-şi exprime acordul scris", a explicat Paula Cioară, diriginta elevilor.

Aşa s-au înţeles medicul de familie şi diriginta clasei în ceea ce priveşte vaccinarea diftero-tetanică, la şcoala din Strâmba, Gorj.

Cei 36 de elevi au fost vaccinaţi miercuri în jurul orei 15. Doua ore mai tarziu, uneia dintre eleve i s-a făcut rău şi a fost transportată la spital. Câteva minute mai târziu alţi 10 copii acuzau stări de rău. Părinţii susţin că nici măcar nu ştiau că cei mici trebuiau vaccinaţi.

Cei 11 elevi au ajuns la spitalul din Turceni cu microbuzul şcolii cu iritaţii ale pielii, insuficienţă respiratorie şi stări de vomă. Au fost trecuţi pe perfuzii. După o noapte petrecută la spital s-au reîntors acasă dar nu au mers la şcoală. Între timp medicul şi diriginta clasei nu se înţeleg pe lista cu semnăturile părinţilor. Lucru pe care l-a sesizat chiar edilul localităţii care a început o anchetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri