Elevii din Deveselu învaţă în clase renovate cu banii americanilor  

Data publicării:
160914 DEVESELU

Elevii, părinţii şi profesorii din Deveselu au început prima zi de şcoală cu emoţii mari, în special pentru că au păşit într-o instituţie nouă şi modernă. Şcoala renovată cu banii americanilor i-a lăsat fără cuvinte pe micuţii care vor învăţa de acum încolo în unitatea şcolară.

Cei 250 de elevi care au păşit în noul an şcolar au rămas impresionaţi de clasele moderne unde vor învăţa acum. Recunosc că există o mare diferenţă între ce au lăsat anul trecut şi ce au găsit acum.

„Îmi place cel mai mult tabla. Este foarte frumoasă”, spune un elev.

Şi părinţii au fost încântaţi de condiţiile în care vor învăţa copiii lor.

Proiectul de modernizare a şcolii a început în vara acestui an, iar până acum nu s-a reuşit decât modernizarea parterului, iar elevii se pare că tot anul se vor juca în recreaţie în şantierul din curtea clădirii, unde se construieşte şi grădiniţa.

„Va fi un pic mai greu, recunosc şi ştim şi noi lucrul acesta, dar eu zic că rezultatele merită toate aceste eforturi. Vom învăţa în două schimburi, cei mici dimineaţă, cei mari după-amiază", a precizat directorul şcolii.

Americanii au cheltuit 800.000 de dolari la Deveselu, comuna în care va fi amplasat scutul antirachetă. Vor moderniza întreaga școală şi vor construi o grădiniţă pentru cei mai mici dintre localnici. Şcoala şi grădiniţa vor fi gata în totalitate anul viitor. Până atunci, elevii şi preşcolarii vor învăţa în vechea clădire a şcolii, în două schimburi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri