Elevii din Osica vor învăţa în condiţii mai bune

Data publicării:
081014 OSICA 13

Elevii de la Liceul Teoretic „Ion Gh. Roşca" din Osica, cea mai mare comună din judeţul Olt, vor învăţa în condiţii mai bune decât într-o unitate şcolară aflată la oraş. Şi asta pentru că autorităţile au reuşit să acceseze aproape 10 milioane de lei pentru a continua lucrările sistate în urmă cu cinci ani la campusul şcoalar. Acum, însă, elevii se pregătesc într-o sală de sport improvizată, iar din lipsă de spaţiu, conducerea şcolii a improvizat mai multe clase unde condiţiile sunt din cele mai rele.  

Imediat după ce lucrările la campusul şcolar au fost sistate din lipsă de fonduri, primarul şi conducerea şcolii au căutat soluţii pentru a face rost de bani, pentru ca elevii să înveţe în condiţii bune. În prezent, conducerea şcolii a improvizat câteva clase, iar sala de sport are în loc de tencuială, folie de plastic.

„Este improvizată, însă nu este tot ce ne dorim, deci se poate mult mai bine”, a spus Viorel Enuş, profesor Educaţie fizică.

“În ultimii doi ani am făcut cu greu faţă acestei lipse. Clasă pregătitoare am organizat-o în grădiniţă, două clase de învăţământ primar de anul acesta vor merge la o structură a liceului”, a spus Sorina Iacob, directorul liceului din Osica.

Primarul localităţii spune însă că de anul viitor lucrurile se vor schimba, iar elevii vor învăţa în condiţii mult mai bune.

“Trebuie sala de sport făcută, clădirea atelierelor - şcoală, terenurile de sport, e vorba de terenurile de baschet, volei, handbal şi tenis de câmp, trebuie, de asemenea, continuate lucrările la cantină”, a spus Ion Ciocan, primar Osica.

În plus, elevii vor beneficia de gratuitate la mijlocul de transport care deserveşte şase localităţi în zonă, însă trebuie să nu lipsească nemotivat. Dacă elevii au peste 4 absenţe nemotivate şi nota scăzută la purtare, plătesc abonamentul.

Preţul unui abonament este cuprins între 10 şi 50 de lei, în funcţie de distanţă. Cu banii obţinuţi din plata abonamentelor, primarul susţine că va cumpăra combustibil, pentru că şi aşa cheltuielile cu motorina sunt foarte mari, 7.000 de lei lunar.    

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri