Elevii unei şcoli din Craiova învaţă în trei schimburi şi au pauză de 5 minute

Data publicării:
170914 SCOALA

Elevii dintr-o şcoală din Craiova învaţă în trei schimburi. Cei 850 de copii vin la cursuri pe bandă rulantă, iar pauzele nu au mai mult de cinci minute. Totul pentru că autorităţile nu au reuşit să termine, în şase ani, noul corp cu trei clase şi sală de festivităţi. Din lipsa spaţiului, înaintea concursurilor, elevii sunt meditaţi pe holul şcolii.

Cel mai mult îi nemulţumeşte pe elevi durata pauzei. În cinci minute nu au timp de nimic.

Nici pentru cadrele didactice nu este simplu. Abia au timp să schimbe cataloagele în recreaţie.

“Mă rog să se termine şcoala până ies la pensie să mă bucur şi eu de condiţiile celorlalţi”, spune un cadru didactic.

Conducerea şcolii susţine că se va reveni la două schimburi, doar în momentul în care clărirea începută în urmă cu şase ani va fi finalizată.

Este realizată o extindere, realizată în proporţie de peste 90 la sută. Extinderea înseamnă un alt corp care are trei săli de clase. În momentul în care se va finaliza, probabil vom ajunge la două ture”, a spus Mihaela Ciucă, directorul Şcolii Nr. 18 Craiova.

Primarul Craiovei spune că lucrările la noul corp al şcolii se termină anul viitor.

“Am luat legătura cu doamna directoare acum câteva zile, când mi-a prezentat care mai este stadiul acestor lucrări. Eu cred că în câteva luni se vor finaliza, undeva prin luna februarie, pentru că au mai rămas foarte puţini bani de băgat acolo”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

În prezent, la Şcoala Nr. 18 din Craiova învaţă 850 de elevi, cu 50 mai mulţi faţă de anul trecut. Este singura şcoala din Dolj în care se învaţă în trei schimburi, de la 07:30 la 19:30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri