Fabrică de biscuiţi la Craiova

Data publicării:
261114 FABRICA BISCUITI

Moment important pentru economia din Craiova. Compania turcească ETI a demarat lucrările la fabrica de biscuiţi. Este, de altfel, prima investiţie pe care o realizează într-o ţară europeană, iar reprezentanţii firmei spun că au ales Craiova şi România graţie amplasării strategice. Aproximativ 300 de oameni îşi vor găsi un loc de muncă în perioada următoare.

Primul strat de ciment al viitoarei fabricii de biscuiţi a fost turnat în incinta Parcului Industrial, în prezenţa fondatorului companiei.

„Investiţia pe care o facem acum va fi la final în jur de 40 de milioane de euro şi ne gândim să o recuperăm în aproximativ 5 ani”, a spus Firuzhan Kanatlı, preşedinte ETI.

Din suma totală, aproximativ 6 milioane de euro reprezintă ajutor de stat oferit de Guvernul Român. Fabrica va produce biscuiți sărați și dulci, precum și prăjituri. Aproximativ 15 la sută din producţie va ajunge pe piaţa din România.

„Atunci când am ales România, am luat în calcul aşezarea geografică în Europa Centrală şi de Est, precum şi oportunităţile de pe piaţa locală”, a precizat Hakan Polatoğlu, președintele Consiliului Executiv ETI.

Unitatea se întinde pe o suprafață de aproape 8 hectare, dintre care 1,8 reprezintă fabrica propriu-zisă. Este a opta unitate de producție a ETİ şi prima din afara Turciei. La fabrica din Craiova vor lucra 300 de oameni.

„Asta înseamnă locuri de muncă, dar înseamnă şi o industrie dezvoltată pe orizontală, pentru că aşa cum s-a spus deja aici, este vorba şi despre ambalaje, este vorba şi despre produsele de panificaţie”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

În primul an, fabrica va produce 11.000 de tone de produse.

Compania ETI a apărut în urmă cu 50 de ani ca afacere de familie, iar acum are peste 7.000 de angajaţi şi exportă în 40 de ţări. Planul de a deschide o fabrică în România le permite turcilor să exporte în Uniunea Europeană fără să mai plătească taxe vamale mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri