Sari la conținut
News Alert

Festin culinar cu preparate din peşte. Vedeta a fost ciorba de peşte pregătită după reţete tradiţionale

Festin culinar la Basarabi , lângă Calafat. Satul aşezat pe malul Dunării a fost ieri gazda doljenilor dar şi a vecinilor sârbi şi bulgari, veniţi să deguste cele mai bune preparate din peşte. De departe, vedeta serbării câmpeneşti a fost ciorba de peşte pregătită de 3 bucătari iscusiţi. Pe acorduri de muzică populară şi jocuri tradiţionale, tineri de pe ambele maluri ale Dunării şi-au dat mâna în hore pe malul fluviului

După traseul făcut pe malul Dunării, în acordurile lăutarilor, toţi cei prezenţi, ademeniţi de mirosurile îmbietoare, s-au apropiat de mesele cu preparate din peşte.

De departe însă, vedeta festinului a fost ciorba de peşte pregătită de 3 bucătari, după reţete tradiţionale, din 30 kg de peşte pentru 300 de porţii.

La doi paşi mai încolo, un alt bucătar punea la punct ultimele detalii cu mămăliga.

Odată preparatele gata, petrecăreţii s-au pus pe mâncat. Platourile au rămas goale în doar câteva minute.

Festivalul cu specific pescăresc este la a şaptea ediţie şi are ca scop promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor străvechi.

La festival au participat sute de localnici dar şi tineri din Timocul Bulgăresc şi Sârbesc.