Grădină zoologică la ţară

Data publicării:
191114 GRADINA ZOO

O mică localitate din Olt are propria grădină zoologică, aşa că a devenit obiectiv turistic în judeţ. Ideea deschiderii unui parc zoo a fost a primarului din comuna Tufeni, care a cumpărat din banii lui animalele şi păsările. Le-a adus copiilor din sat păuni, lebede, struţi, ponei şi are de gând să îmbogăţească în scurt timp colecţia.

Marian are 9 ani şi nu a fost niciodată la o grădină zoologică iar singurele animale pe care le-a văzut până acum sunt cele din gospodăria parinților. Vizita la ferma de animale exotice l-a încântat.

''Eu aş face cu animalele, dacă le-aş avea acasă , le-aş da să mănânce,o să am grijă de ele.

-Cum ţi se pare să ai aici în comună o grădină zoologică?

-Foarte fantastic !'', a spus Marian Tudorică.

Toţi copiii s-au bucurat să vadă în carne şi oase struţi, ponei sau lebebe. Învățătorul spune că pe lângă distracție, este şi o vizită educativă.

''În viaţa mea nu am mai văzut aceste animale frumoase.'', a spus o fetiţă.

''Mă bucur că avem şi noi în sat o grădină zoologică. Noi suntem norocoşi că avem o grădina zoologică aici şi nu trebuie să ne ducem în altă parte.'', a povestit o altă fetiţă.

''Ne este foarte necesară, pentru că în vizitele pe care le facem, copii pot observa diferite rase de păsări pe care le putem exemplifica în lecții.'', a precizat Petre Ciobanu, învățător la şcoala din Tufeni.

Primarul a investit aproape 2000 de euro în minigrădina zoologică. Spune că a meritat să împărtășească pasiunea sa pentru animale cu toţi copiii. A devenit şi pentru el un mod de relaxare după serviciu.

''Struţii i-am crescut de mici, erau cât un porumbel şi m-am chinuit ceva până i-am făcut mari, acum chiar mă bucur. Nu am făcut un calcul, s-au înmulțit ele, am luat câte o pereche, iar ce a costat nu a fost mult, doar soția mă mai întreaba unde îţi e salariul, dar nu îl vede.'', a declarat Eugen Şotae - primarul comunei Tufeni

Păuni, lebede negre, raţe mandarin sau struţi îşi aşteaptă vizitatorii. Zecile de animale şi păsări exotice au fost aduse de aproape 3 ani în comună.

Şi pentru locuitorii mai în vârstă ai comunei, grădina zoologică este un reper turistic. Chiar dacă unii nu ştiu exact ce animale se află aici.

''O situație deosebit de bună pentru toată comuna, inclusiv pentru copii care habar nu au de un animal care e acolo, un viezure, un mistreț, o căprioară care le văd numai în filme.'', a spus un localnic.

''i ne ducem la moară acolo, măcinăm mălai, ne uităm.

-Cum vi se par?

-Foarte frumoase!

-Ce v-a placut?

-Şi păuni şi toate, toate ce le are.'', a povestit o localnică.

Edilul comunei spune că dacă va reuşi să facă rost de bani, în câțiva ani va aduce în Tufeni şi veverițe, lame şi papagali.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri