Grădiniţă amenajată în aceeaşi clădire cu un bar, la Desa, în Dolj

Data publicării:
100914 gradinita

Mai mulţi preşcolari din Desa, judeţul Dolj, vor începe orele într-o grădiniţă amenajată în aceeaşi clădire cu barul satului. Cârciuma şi unitatea de învăţământ funcţionează perete în perete. În localitate a fost construită o grădiniţă nouă, însă nu a fost finalizată din lipsă de fonduri.

Grădiniţă din Desa a funcţionat întotdeauna în clădirea din centrul comunei. Acum cinci ani, casa a fost retrocedată, moment în care primăria a început să construiască un nou spaţiu. A bătut palma cu proprietarul să-i mai lase pe copii în două încăperi până noua grădiniţă va fi gata. Acum doi ani, în restul camerelor, proprietarul a amenajat un bar.

Părinţii copiilor se plâng de influenţa negativă pe care o are barul asupra micuţilor. Mai ales că toaletele de acolo sunt chiar în faţa grădiniţei.

Nici după cinci ani, noua grădiniţă nu este gata. A înghiţit până acum peste 1.100.000 de lei.

Grădiniţa din Desa nu are autorizaţie de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică. A fost aleasă o soluţie de compromis.

Barul, în schimb, are autorizaţie, pentru că în acte, grădiniţa este doar cu chirie în casa cu pricina. Aşa că deocamdată, până la construirea noii unităţi, părinţii nu au de ales şi trebuie să-şi lase copiii lângă cârciuma din sat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri