Început de an şcolar fără lapte şi corn. În Dolj, ultima zi de depunere a ofertelor este 15 septembrie

Data publicării:
050914 lapte si corn

Un nou an şcolar, aceleaşi probleme. Elevii din Oltenia vor începe anul şcolar fără lapte şi corn pentru că autorităţile au întârziat, din nou, licitaţiile. În Dolj, ultima zi de depunere a ofertelor este 15 septembrie, iar apoi urmează o perioadă de contestaţii, aşa că, cel puţin câteva săptămâni, copiii nu vor avea ce mânca în pauza de la şcoală.

La şcoala din Mischii, Dolj, învaţă 70 de copii. Părinţii recunosc că nu prea au ce să le dea de mâncare la micul dejun. Aşa că elevii abia aşteaptă să primească de la şcoala cornul şi laptele.

Profesorii recunosc şi ei că este importantă gustarea oferită gratuit. Mai mult, spun că sunt copii care vin la şcoală tocmai pentru că primesc ceva de mâncare.

“Este pacheţelul lor, nu au alte posibilităţi. Cred că acest program, “Laptele şi Cornul”, a dus şi la îmbunătăţirea frecvenţei în şcoli, pentru este o atracţie pentru unii elevi”, spune Georgeta Duţă, director Şcoala Mischii.

Pentru întârzierile din fiecare an, autorităţile dau vina pe lege, care le permite ofertanţilor să tergiverseze procedura de licitaţie.

“Prevede anumite termene şi condiţii stricte, iar firmele solicită clarificări, depun contestaţii, acesta fiind unul dintre motivele pentru care în fiecare an s-a prelungit termenul de desemnare a unui câştigător”, a spus Alina Tănăsescu, vicepreşedinte CJ Dolj.

Dacă în Dolj, termenul pentru depunerea ofertelor este chiar prima zi de şcoală, în Mehedinţi aşteptarea elevilor va fi mai mare, pentru că firmele interesate pot depune oferte până pe 29 septembrie, după care urmează două săptămâni, perioada de contestaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri