Înghesuială la alimentele date de Primăria Craiova

Data publicării:
021214 INGHESUIALA

Câteva sute de craioveni au ignorat ploaia şi frigul şi s-au înghesuit să prindă unul dintre pachetele cu alimente oferite gratuit de primărie. Deşi distribuirea se face în ordine alfabetică timp de o săptămană, mulţi dintre cei care beneficiază de aceste ajutoare au venit mai devreme, de teamă să nu piardă pachetul. 400.000 de lei cheltuieşte Primăria Craiova din bugetul local pentru aceste ajutoare.

La 08:00, când a început distribuirea alimentelor, sute de persoane aşteptau deja la coadă. Au îndurat frigul şi ploaia timp de mai multe ore pentru a fi siguri că pun mâna pe plasa cu ajutoare în valoare de 21 de lei. Cu toate că au declarat la unison că nu merită aşteptarea, cu toţii spun că nevoile îi impiedică să renunţe.

De ajutoarele oferite de primărie beneficiază persoanele cu handicap, şomerii cu indemnizaţie de şomaj sau care se află în căutarea unui loc de muncă, pensionarii cu venituri cumulate până la 500 lei pe lună şi persoanele beneficiare de venit minim garantat. În total, aproximativ 18.500 de persoane. Reprezentanţii Primăriei spun că vina pentru aglomeraţie aparţine craiovenilor.

„Sunt persoane la rând care nu au respectat această planificare şi noi nu putem să-i întoarcem din drum. Tocmai din acest motiv noi vom sta până când plecă ultima persoană”, a spus Ioana Stoian, director executiv Direcţia Administraţie Publică şi Asistenţă Socială.

Ajutoarele costă aproape 400.000 de lei, plătiţi din bugetul local. Fiecare persoană primeşte câte 2 kg de zahăr şi făină, câte unul de mălai şi orez şi 2 litri de ulei. 30 de angajaţi ai primăriei se ocupă de distribuire, iar un asistent medical veghează la sănătatea celor care stau cu orele la coadă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri