Inundaţii în Olt. La Movileni, pompierii au ridicat un dig din saci de nisip

Data publicării:
091214 MOVILENI

Oltul este cel mai afectat judeţ din regiune în urma precipitaţiilor abundente şi a revărsărilor de ape. Localnicii vor face noapte albă la Movileni. Şi totul din cauza pârâului Dorofei, care încă de aseară a crescut la un nivel alarmant după ce a plouat fără oprire în ultimele două zile. În această după-amiază, primarul a solicitat intervenţia pompierilor.

La Movileni a plouat încontinuu de câteva zile, iar albia pârâului din localitate abia mai face faţă volumului mare de apă. Mulţi dintre localnici şi-au evacuat animalele şi le-au dus vecinilor care locuiesc în zone mai înalte. Trăiesc însă cu teama că digul din apropiere se poate rupe.

„Noaptea asta nu dormim, noaptea asta trebuie să stăm pe afară. Ce o să facem, nu se ştie”, spune un localnic.

„Nu mai am cal, nu mai am vacă. Le am duse de acasă, unde să le ţin? Acum mă uit, să mă apuc să strâng ce am pe jos, prin casă”, a spus o femeie.

După ce au protejat cu saci de nisip locuinţele cele mai expuse, pompierii au rămas în zonă, iar dacă situaţia se va înrăutăţi vor ajuta la evacuarea oamenilor. Ultima dată când digul din apropiere a cedat a fost în noaptea de Înviere. Atunci, zeci de case au fost inundate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri