Investiţii la Deveselu. Grădiniţă oltenească pe banii americanilor  

Data publicării:
100314 deveselu

Americanii se ţin de promisiuni. După ce toamna trecută au anunţat că vor investi în infrastructura şcolară din Deveselu, acum au făcut publică şi suma aferenată. 800.000 de dolari vor fi alocaţi în această primăvară pentru construirea unei grădiniţe noi şi renovarea a două localuri ale şcolii din comună.

Cei 250 de elevi şi preşcolari din comuna Deveselu vor avea, de anul viitor, condiţii ultramoderne de învăţământ. Abia aşteaptă să intre în clasele renovate de americani.

Şi părinţii au primit cu bucurie vestea că cele trei proiecte vor fi puse în practică din această primăvară.

Conducerea şcolii din Deveselu a fost plăcut impresionată de promptitudinea cu care americanii au realizat acest proiect. Lucrările includ chiar şi utilarea a două noi laboratoare de fizică şi chimie. Şcoala nu a mai fost renovată de zeci de ani.

„Reabilitarea va cuprinde chiar tot, instalaţie electrică, se reface sistemul de încălzire, acoperiş, tot, tot, reabilitare totală”, spune Oltiţa Urîtu, directorul Şcolii Deveselu.

Autorităţile din Deveselu consideră că prin această investiţie va creşte şi calitatea învăţământului în rândul copiilor din comună.

„Se vor concretiza şi chiar dânşii au venit cu soluţii clare, chiar cu proiecte şi sperăm acum, cum ne va lăsa timpul, să se apuce de aceste lucrări”, a spus Doru Gorcea, viceprimarul comunei Deveselu

800.000 de dolari vor merge din bugetul Statelor Unite la Deveselu, pentru educaţie. Comuna va beneficia şi de alte investiţii, va fi legată la reţeaua de gaze, iar drumurile vor fi asfaltate, de data aceasta însă pe banii Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri