Judeţul Mehedinţi are una dintre cele mai proaste infrastructuri rutiere din ţară

Data publicării:
220414 DRUM MH

Judeţul Mehedinţi, condus până de curând de Adrian Duicu, are una dintre cele mai proaste infrastructuri rutiere din ţară. Din cei peste 700 de kilometri de drumuri judeţene, un sfert sunt pietruite. În timp ce şoferii îşi rup maşinile în gropi, autorităţile ridică din umeri şi spun că nu au bani să asfalteze.  

Drumul care leagă localităţile Bălăciţa si Bâcleş este aproape impracticabil. Deşi are statut de drum judeţean, pe aici se circulă ca la ţară.

Cei mai nemulţumiţi de infrastructură sunt localnicii. Oamenii care circulă între cele două localităţi se plâng că sunt rupţi de civilizaţie din cauza arterei plină de gropi.

„E dezastru. Faci de la Bâcleş până la Bălăciţa 2 ore”, spune un localnic.

În total, dintre cei 700 kilometri de drumuri judeţene din Mehedinţi, 271 sunt pietruiţi, iar 15 sunt de pământ. Doar 228 de kilometri sunt modernizaţi, iar 188 sunt drumuri cu durată de viaţă expirată şi care trebuie reabilitate.

„Acest tronson de drum nu este cuprins în programul de întreţinere, dar o să căutăm soluţii pentru reabilitarea acestor tronsoane de drum”, a spus Adriana Bădănoiu, vicepreşedinte CJ Mehedinţi

În perioada în care a fost preşedinte Adrian Duicu, s-au alocat bani mai mult pentru plombări şi lucrări de întreţinere. Singurul drum asfaltat integral în ultimul an este DJ 606, care leagă Vânju Mare de limita cu judeţul Dolj. Dacă de drumurile judeţene nu a avut grijă, în schimb casei familiei din Orşova i s-a acordat o atenţie deosebită.

Familia Duicu mai deţine şi o casă în localitatea Topleţ, Mehedinţi. De acolo a fost şi săltat de procurori în urmă cu aproape o lună. El se află în arest preventiv, fiind acuzat de fapte de corupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri