Judeţul Mehedinţi va avea o deltă de 700 de hectare

Data publicării:
040615 caravana dunarii

Este un proiect ambiţios, primul de acest fel din Oltenia, prin care suprafetele inundabile din luncă sunt redate Dunării. Scopul este de a proteja speciile de peşti şi păsări a căror viaţă depinde de acest mediu. Proiectul aparţine unei organizaţii care străbate zilele acestea comunităţile de pe malul Dunării şi promovează importanţa protejării mediului.

Acesta este cel mai ambiţios proiect al WWF România. Cu 1 milion de euro se va reface un areal de aproape 700 de hectare pe care Dunărea îşi urma cursul în trecut, înainte de construcţia hidrocentralelor. Lucrările de îndiguire, făcute în anii 80 pentru crearea unei ferme piscicole nu îşi mai au rostul. Ferma nu mai este folosită iar suprafeţe imense de teren stau nefolosite.

Unii locuitori din Gârla Mare îşi aduc aminte când Dunărea îşi urma cursul natural şi spun că era frumos şi aveau peşte din belşug în bălţi. Aşteaptă acum noul proiect dar speră să nu aibă probleme când creşte nivelul apei.

Specialiştii spun că impactul va fi pozitiv pentru creşterea fondului piscicol şi nu numai.

Worl Wide Fun for Nature a adus în Drobeta Turnu Severin, Caravana Dunării, care a străbătut în ultimele luni şi Serbia şi Bulgaria. Copiii şi adulţii au fost atraşi în jocuri interactive pentru a învăţa cum să protejeze fluviul. Poluarea cu deşeuri şi dispariţia peştilor au fost principalele teme.

Caravana Dunării va fi prezentă luna aceasta şi în Bucureşti, Constanţa şi Tulcea.Vor fi prezentate şi alte 7 proiecte pentru redarea unor suprafeţe de teren zonei inundabile a Dunării. Proiectul total va costa 7 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri