Justiţie în condiţii improprii. Clădirea Judecătoriei Horezu a fost construită în 1900 şi niciodată modernizată  

Data publicării:
230415 judecatorie

Justiţie în condiţii de început de secol 20 la Horezu in Valcea. Cladirea in care functioneaza instanta a fost construita in anul 1900 si niciodata modernizata. Birourile sunt insuficiente, exista o singură sală de judecată cu pereţi crapaţi si plini de igrasie. Magistraţii au avut in lucru peste 4000 de dosare doar anul trecut

O zugrăveală exterioară pe un perete, termopane şi o jumătate de acoperiş renovat. Acestea sunt toate îmbunătăţirile aduse clădirii Judecătoriei Horezu, în ultimul secol. Judecătorii şi grefierii au cumpărat din banii proprii scaune şi alte materiale pentru a-şi putea desfaşura activitatea. Se plâng şi de mirosul îngrozitor din sala de şedinţe, mai ales pe timp de vară. De aer condiţionat nici nu poate fi vorba.

Fie că au avut sau nu de-a face cu instituţia şi localnicii au observat starea deplorabilă în care se află clădirea.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, clădirea este şi revendicată în instanţă de moştenitorii foştilor proprietari. În urmă cu doi ani, ministerul a achiziţionat un teren la marginea oraşului pentru construirea unui nou imobil. După ce au obţinut autorizaţia, ministerul nu a mai alocat bani aşa că proiectul a fost blocat. Primarul mai are însă o speranţă.

Judecătoria Horezu deserveşte 22 de localităţi şi a avut anul trecut 4.023 de dosare de soluţionat, dintre care 2.575 au fost cauze noi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri