Laser de discotecă, problemă pentru un avion. Conform datelor de pe GPS, lumina venea din judetul Gorj

Data publicării:
190314 AVION

Probleme pentru o cursă aeriană care mergea de la Sofia la Timişoara, din cauza laserelor proiectate pe cer de la un club din Motru. Pilotul avionului, care aparţine unei companii din Ungaria, a sesizat autoritatea care reglementează traficul aerian - ROMATSA, care a anunţat Poliţia. Oamenii legii au mers la club, au confiscat laserul şi au deschis un dosar penal.

Apelul de urgenţă a fost dat la 21:30. Pilotul s-a plâns centrului de comandă de la ROMATSA că o lumină puternică venită dinspre sol le îngreunează zborul. Datele GPS au indicat ca zonă geografică oraşul Motru.

„În urma unei sesizări primite prin Serviciul Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 de la o autoritate aeronautică referitoare la faptul că în zona municipiului Motru ar fi fost observată o rază luminoasă, tip laser, care ar perturba traficul aerian, au fost demarate verificări în urma cărora a fost identificat un dispozitiv la un local”, a spus Romina Dochian, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Laserul a fost confiscat de poliţişti până la finalizarea anchetei. Localnicii ştiu că pe acoperişul unui club exista un astfel de dispozitiv a cărui lumină se vedea de la mare distanţă, dar spun că nu mai funcţionează de câteva săptămâni.

Avocatul patronul clubului a explicat că laserul era închiriat unei alte persoane şi nu mai funcţiona pentru că trebuia să vină să îl ia.

„E un început bun pentru dumnealor, în trecut nu au reuşit să localizeze, atunci când era nevoie şi se punea în discuţie viaţa unor oameni”, a spus Cosmin Chitimia, avocat.

Poliţia şi-a declinat competenţa către Parchetul de lângă Judecătoria Motru, iar procurorii au deschis un dosar penal cu autor necunoscut şi trebuie să stabilească dacă acest incident reprezintă o infracţiune la regimul traficului aerian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri