Localnicii unei comune din Olt nu au apă şi canalizare, dar vor avea parc de 65.000 de euro

Data publicării:
240314 PARC

Nu au canalizare, apă curentă şi uliţe asfaltate, dar la vară vor avea unde să-şi facă promenadele de seară. Edilii din comuna Izvoarele, Olt, au semnat de curând un contract de finanţare pentru amenajarea unui parc. Deşi localnicii susţin că altele ar fi trebuit să fie priorităţile primarului, edilul crede că zona de agrement va aduce voie bună şi relaxare între săteni.

Comuna Izvoarele din Olt este una foarte săracă. Niciunul dintre cei peste 3.000 de locuitori nu are alimentare cu apa şi canalizare. Mai mult, în niciuna dintre cele peste 1.200 de case nu există baie. Aşa că iniţiativa primarului să amenajeze un parc pentru agrement li se pare complet inutilă.

„Vă daţi seama că noi, la ţară, numai de plimbat în parc nu stăm”, spune o localnică.

Chiar şi primarul localităţii recunoaşte acum că nu era o prioritate acest parc, dar se gândeşte şi la tinerii din comună care s-ar putea bucura de plimbările nocturne în parcul din centrul localităţii.

„Avem în plan apă, canalizare, piaţă, asfaltare, multe, multe”, a spus Florian Constantin, primar Izvoarele.

Locul ales de edili pentru viitorul parc este un spaţiu verde, care nu are însă dotările necesare pentru agrement. Ca să-şi vadă visul împlinit, primarul a apelat la finanţare prin Grupul de Acţiune Locală Vedea-Găvanu-Burdea.

Momentan, priorităţile oamenilor care îşi doresc ca această localitate să fie racordată la apă şi canalizare şi să aibă drumuri asfaltate rămân doar pe lista proiectelor primarului publicată la începutul mandatului pe site-ul Primăriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri