Mănăstire din Argeş, în pericol. Gardul riscă să se prăbuşească peste clădirea mănăstirii

Data publicării:
261114 MANASTIRE

Una dintre cele mai vechi mănăstiri din Argeş riscă să se prăbuşească din cauza lipsei banilor pentru reabilitare. Lăcaşul de cult a fost săpat în stâncă, iar trecerea timpului şi intemperiile au afectat serios structura acestui zid făcut din bolovani. Măicuţele au cerut ajutor autorităţilor locale pentru a reuşi să consolideze clădirea, însă s-au lovit numai de răspunsuri negative.

Gardul Mănăstirii Nămăieşti a fost ridicat în anul 1574 din bolovani. Din cauza ploilor şi a trecerii anilor, acesta a început să o la vale şi odată cu el riscă să se prăbuşească şi mănăstirea, pentru că imobilul se sprijină pe gard. Măicuţele au investit bani din bugetul lăcaşului de cult, numai că fondurile s-au terminat.

„Nu am avut oameni care să ne sară aşa în ajutor şi spun în lucrările care se văd la Nămăeşti, tot cu bănuţul văduvei s-a făcut. Au fost şi câteva persoane care ne-au ajutat, dar nu aşa, substanţial, ca să simţim, gata s-a făcut acolo lucrare”, a spus Maica Lucia, stareţa Mănăstirii Nămăieşti.

Maicile au cerut ajutor la primărie, dar nici de acolo nu au primit bani.

„Anul acesta nu avem cum, pentru că noi am avut foarte multe lucrări. Anul viitor, sperăm să vină maica stareţă şi în prezenţa Consiliului Local şi Executivului să putem să le împăcăm şi pe dânsele, să vedem ce bani vom avea”, spune Ion Bancoi, primar comuna Valea Mare Pravăţ.

Mănăstirea Nămăieşti este constuită în prelungirea unei stânci şi adăposteşte o icoană a Maicii Domnului despre care preoţii spun că este făcătoare de minuni.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri