Meditaţii gratuite pentru elevi. Studenţii îi vor ajuta pe elevi să înveţe pentru bacalaureat

Data publicării:
041214 MEDITATII

Pentru o rata de promovabilitate mai bună, elevii Liceului Tehnologic Auto din Craiova vor face meditaţii cu studenţii. Acţiunea face parte dintr-un program mult mai amplu. Iniţiativa „Adoptă un liceu” are ca parteneri pe lânga Universitatea din Craiova şi noua companii mari din oraş, unde elevii vor face practică.

În prima etapă a programului, studenţii Univesităţii vor face pe bază de voluntariat meditaţii cu elevii şi le vor împărtăşi acestora din experienţa lor. Tinerii doritori trebuie să-şi depună CV-urile, iar pentru a fi selectaţi ar trebui să aibă o situaţie bună la facultate şi o medie mare la bacalaureat.

Reprezentanţii Universităţii sunt convinşi că astfel elevii vor învăţa mai bine pentru bacalaureat, pentru că vor fi mult mai deschişi în relaţia cu studenţii.

„De la liceu a venit această propunere, pe Română, Matematică, Informatică, Fizică, dar dacă se va considera că elevii au interes şi pentru alte discipline, vom lărgi această paletă. La nivelul fiecărei facultăţi se va face o analiză a CV-urilor”, a spus Daniela Roşca, director Departamentul Socio-Economic şi Cultural Universitatea din Craiova

La Universitatea din Craiova a avut loc o conferinţă de prezentare a proiectului la care au luat parte şi reprezentanţii celor nouă companii care au intrat în acest parteneriat. Studenţii vor face practică la companii, iar în plus vor putea să opteze la liceu pentru o specializare promovată de firma respectivă.

„O mare problemă o avem în identificarea sudorilor foarte buni, dar este doar una din categoriile din care lipsesc în momentul de faţă. Asta nu înseamnă că ne vom focusa doar în a crea clase de sudori. Încercăm să ajutăm liceul să se dezvolte”, a spus Silviu Cutulescu, reprezentant companie din industria auto.

După selectarea studenţilor care vor oferi meditaţii, reprezentanţii celor două instituţii de învăţământ vor stabili programul sedinţelor de pregătire. Fiecare student va lucra cu cinci elevi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri