Misiune aproape imposibilă pentru medicii de familie. Ar trebui să umble la ei cu laptopul, cititorul de carduri şi o imprimantă

Data publicării:
medic 1

Misiune aproape imposibilă pentru medicii de familie care fac consultaţii la domiciliu după introducerea sistemului naţional al cardului de sănătate. Cadrele ar trebui să folosească sistemul on-line de validare chiar în timpul vizitei. Ceea ce presupune să care după ei, pe lângă trusa medicală, laptopul cu cititorul de carduri şi o imprimantă pentru a elibera reţeta.  

Mădălina Mitrulescu este medic în comuna Amărăştii de Jos. Are, în medie, 20 de vizite pe lună la domiciliul pacienţilor. Multe sunt urgenţe şi spune că nu poate să se mai gândească atunci când este chemată, la laptop, cititor de carduri şi imprimantă. Ia trusa medicală şi se duce să ajute pacientul.

Pacienţii ştiu de noile prevederi şi spun că pe ei îi interesează să fie ajutaţi şi nu problemele de ordin tehnic.

Toţi medicii reclamă aceeaşi problemă. Adriana Dogaru are 42 de bolnavi pe care ar trebui să-i vadă acasă, în fiecare lună. De la 1 mai, de când a intrat în vigoare noul contract, nu a efectuat nicio vizită la domiciliu. Medicul Adriana Dogaru este şi preşedintele Colegiului Medicilor de Familie din Dolj şi a tot încercat să comunice problemele colegilor ei.

Un medic ar trebui să cheltuiască cel puțin 2.000 de lei ca să poată avea echipament portabil pentru vizitele la domiciliu.

Reprezentanţii CAS susțin că există o soluţie, serviciul medical la domiciliu înregistrat în sistem în cel mult 72 de ore iar la medic să ajungă cu cardul pacientului, un aparţinător. Ceea ce ... aceeaşi lege ... interzice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri