Muzeul Olteniei, 100 de ani de existenţă. Toate cele trei secţii au fost complet reabilitate

Data publicării:
020415 muzeu

Eveniment de marcă în lumea culturală a Craiovei. Muzeul Olteniei a aniversat ieri 100 de ani de existenţă. La 1 aprilie 1915, instituţia lua fiinţă printr-un ordin al prefectului de atunci iar primele spaţii expoziţionale au fost amenajate chiar în Palatul Administrativ din centrul Băniei. Muzeul Olteniei se poate mândri, în prezent, cu clădiri reabilitate şi spaţii expoziţionale în toate cele 3 secţii ale sale: istorie-arheologie, ştiinţele naturii şi etnografie

După mai mulţi ani în care a militat pentru înfiinţarea unui muzeu în Craiova, profesorul Ştefan Ciuceanu a primit la 1 aprilie 1915 actul prin care prefectul de la acea vreme aproba deschiderea unui muzeu regional chiar la parterul Palatului Administrativ.

La 85 de ani, Radu Ciuceanu, fiul celui care a pus piatra de temelie a Muzeului Olteniei, a venit să aniverseze centenarul instituţiei pe care a susţinut-o în tot timpul vieţii lui.

Muzeul Olteniei a avut de-a lungul existenţei sale numeroase personalităţi care au pus umărul la dezvoltarea instituţiei. Patrimoniul este unul deosebit. Dacă în 1920 muzeul avea puţin peste 1.000 de piese acum sunt aproape 240.000.

Muzeografii spun că munca lor are un singur scop, atragerea şi impresionarea în mod cât mai plăcut a vizitatorilor. Pentru asta pun suflet şi încearcă să creeze un colectiv de profesionişti adevăraţi.

Muzeul Olteniei se mândreşte acum şi cu unele dintre cele mai moderne condiţii de lucru şi spaţii expoziţionale. În ultimii 7 ani, Consiliul Judeţean Dolj a investit, din fonduri europene, peste 11 milioane de euro.

Secţia de istorie a vernisat cu această ocazie şi o expoziţie intitulată "Muzeul Olteniei - 100 de ani de existenţă", deschisă și publicului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri