Nu a renunţat la visul ei. O tânără din Craiova este ziua îngrijitoare la şcoală, iar noaptea, artist plastic  

Data publicării:
070314 NU A RENUNTAT

Ziua dă cu mătura, seara este artist plastic. O femeie de serviciu de la o şcoală generală din Craiova realizează tapiserii apreciate de critici. Femeia lucrează într-un atelier improvizat în laboratorul de biologie al instituţiei, iar talentul său i-a convins pe reprezentanţii Primăriei să îi expună lucrările.   

Marinela Covrig a absolvit, în 1997, Liceul de Artă din Craiova şi şi-ar fi dorit să urmeze o facultate de profil la Iaşi. Lipsa banilor i-a sfărâmat visul. Deşi talentată şi cu idealuri măreţe, ca orice tânăr artist, Marinela s-a văzut nevoită să renunţe la visul ei şi să muncească pentru a avea din ce trăi. A prestat tot felul de munci şi de 6 ani este femeie de serviciu la o şcoală din Craiova.

„Viaţa asta m-a pus să fac, poate nu voi rămâne toată viaţa aici, la curăţenie, dar a fost un început”, a spus Marinela Covrig, femeie de serviciu.

Directorul şcolii a fost cel care a redescoperit-o. I-a văzut câteva dintre lucrări şi a încurajat-o. Două desene şi două tapiserii lucrate de Marinela sunt expuse acum în cabinetul directorului.

„Suntem mândri de colega noastră şi cabinetul meu, atunci când nu are expoziţii, e un loc în care îşi expune lucrările şi toţi care vin la mine, fie că sunt colegi de la Inspectoratul Şcolar, fie de la Primărie, admiră şi în felul acesta este şi cunoscută”, spune Fănel Vătavu, directorul Şcolii Nr. 14 Craiova.

Aprecierea colegilor de la şcoală a impulsionat-o pe Marinela. Lucrează zi şi noapte într-un atelier improvizat în laboratorul de biologie.

Lucrările Marinelei Covrig au ajuns să fie din ce în ce mai cunoscute şi apreciate în mediul artistic din Craiova. A avut parte numai de cuvinte de laudă din partea specialiştilor, care au şi încurajat-o să continue munca de creaţie. În special tapiseriile pe gherghef şi ramă, căutate ca obiecte de artă decorativă.

„A trecut la o tapiserie modernă, cu tridimensionalitate, cu efecte spaţiale, cu efecte care dau foarte bine în actualul cotidian”, consideră Cătălin Ostroveanu, profesor de arte plastice.

Povestea Marinelei Covrig s-a pliat perfect pe acţiunile municipalităţii privind promovarea Craiovei în cursa pentru dobândirea în 2021 a titulaturii de Capitală Culturală Europeană. 22 de lucrări au fost expuse în foaierul Filarmonicii Oltenia. Peste 2 zile, locuitorii cartierului Bariera Vâlcii, unde locuieşte Marinela, sunt invitaţi să asiste la o piesă de teatru. Marinela Covrig va urca pe scenă alături de actori profesionişti, pentru a-şi prezenta povestea vieţii ei.

„A devenit şi eroina spectacolului de teatru comunitar, care se va desfăşura în acest weekend în microcentrele din Craiova”, a spus Vlad Drăgulescu, preşedintele Asociaţiei Craiova Capitală Culturală Europeană.

Marinela Covrig este încrezătoare în noile orizonturi care i se deschid şi crede că are multe de spus în arta modernă decorativă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri