O elevă din Craiova, premiată de Comisia Europeană. Tânăra a câştigat un concurs de traduceri

Data publicării:
130215 eleva carol

O elevă de 17 ani din Craiova se numără printre câştigătorii concursului internaţional Juvenes Translatores al Comisiei Europene. Maria Flavia Tohăneanu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Carol I" din Craiova, a luptat alături de 3.000 de adolescenţi din 740 de şcoli de pe continent. Părinţii, prietenii şi colegii din scoală se mândresc cu ea. Tânăra îşi doreşte o funcţie importantă peste hotare. Primul pas va fi să facă facultatea în Olanda

Maria a descoperit pasiunea pentru limba engleză în clasa a cincea şi de atunci o învaţă cu pasiune. A fost aleasă de profesoara de engleză să participe la concursul organizat în fiecare an de Direcția Generală Traduceri din cadrul Comisiei Europene. Concursul a avut loc în noiembrie anul trecut iar rezultatele au fost anunţate abia acum.

Concursul s-a adresat, în special, elevilor de 17 ani. Ei au avut de tradus texte având ca temă centrală identitatea europeană. Conducerea liceului şi profesoara care a pregătit-o pe Maria sunt foarte mândri de ea şi de rezultatele obţinute.

Maria este o adolescentă sensibilă, sociabilă şi cu iniţiativă. Îşi doreşte doar să aibă mai mult timp să iese cu prietenii. Părinţii Mariei spun că ştiu că este o fată talentată, ştiu planurile de viitor ale fetei lor şi o vor susţine în tot ce va vrea să facă.

În luna aprilie, Maria, alături de ceilalţi 27 de liceeni care au câștigat concursul vor călători la Bruxelles, pentru a participa la ceremonia de decernare a premiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri