Olimpici pe banii lor

Data publicării:
170616 olimpici pe banii lor

Trei elevi de gimnaziu vor participa la concursul de robotică din India

Performanţă excepţională pentru trei elevi de gimnaziu din Slatina. Adolescenţii vor reprezenta România la un concurs internaţional de robotică, în India. Chiar prezenţa lor acolo este un succes în sine, dacă ţinem cont că ei nu studiază la şcoală robotica. Tinerii, olimpici la matematică şi informatică, s-au documentat pe internet şi au construit din piese de lego un robot performant care funcţionează pe bază de senzori.

Două luni au lucrat Robert, Vlad şi Liviu la realizarea robotului cu care vor reprezenta România la World Robot Olympiad. Organizatorii concursului au stabilit un traseu cu temă ecologică pentru care participanţii au fost nevoiţi să construiască un robot capabil să îl parcurgă fără greşeli.

Robotul porneşte din această zonă, el trebuie să colecteze aceste cuburi care sunt deşeurile şi să le ducă în pubelel corespunzătoare, de culoarea respectivă. Cu ajutorul senzorilor de lumină şi a senzorulului sonic care citeşte distanţa.

Tinerii au aflat de concursul internaţional de la un profesor din Bucureşti, toţi trei fiind olimpici naţionali la informatică şi matematică. Mai întâi au avut de trecut de faza naţională a competiţiei, la care au participat peste 15 echipe de elevi din toate zonele ţării. Misiunea de a crea un robot funcţional pe bază de senzori a fost dificilă pentru că tinerii nu studiază robotică la şcoală.

Pentru concursul internaţional, tinerii se pregătesc alături de un profesor de informatică.

Elevii vor pleca la concurs în India pe cheltuiala părinţilor, care i-au sprijinit cu bani şi pentru realizarea robotului.

La concursul internaţional de robotică, ce va avea loc în luna noiembrie, în New Delhi, vor participa elevi din peste 50 de ţări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri