Sari la conținut
News Alert

OLT. Bazinul de înot de la Slatina, închis la un an de la inaugurare. În clădire au apărut infiltraţii de apă

Bazinul de înot de la Slatina a fost închis, la niciun an de la inaugurare ... pentru reparaţii. Este nevoie de decopertarea unei porţiuni mari din bazin pentru că au apărut infiltraţii. Invesitiţia a costat 6 milioane de lei şi banii au venit de la Compania Naţională de Investiţii. Administratorul regretă incidentul dar spune că lucrarea este în garanție.

Veselia zgomotoasă a oamenilor care veneau zilnic la piscina din Slatina să înoate a fost înlocuită de sunetele de daltă și bormașină. Un perete întreg al bazinului trebuie decopertat pentru a se descoperi fisurile prin care se infiltrează apa.

Lucrarea a început în 2011 și a fost abandonată de prima firmă constructoare. Șantierul a fost preluat apoi de altă firmă, la începutul lui 2014, care a reușit să predea bazinul finanțat de CNI, în iunie. A fost o bucurile pentru toți locuitorii, fiind exploatat zilnic la capacitate maximă. Acum oamenii au aflat cu dezamăgire că bazinul a fost închis și nu înțeleg cum o lucrare nouă are defecțiuni așa repede.

Investiţia a costat bugetul statului 6 milioane de lei. Autorităție locale care îl au în administrare au descoperit problemele de câteva săptămâni.

Firma constructoare s-a și apucat de lucrări mari ales că nu se știe exact care este cauza. Reprezentanții spun că bazinul propriu-zis era construit când l-au preluat și nu știu cum a fost făcut. Suportă toate costurile pentru că lucrarea este în garanție.

Administratorul bazinului a anunțat că lucarea va dura 20 de zile și speră să-l redeschidă la începutul lunii iunie. Cei care aveau abonamente achitate vor beneficia de ele imediat ce activitatea va fi reluată.