Oraşul Corabia, racordat la reţeaua cu gaze. Aproape 20.000 de oameni vor renunţa la lemne şi butelii

Data publicării:
CORABIA GAZE 241014 4

Lucrările la introducerea sistemului de alimentare cu gaze în oraşul Corabia au început în noiembrie 2012 şi se vor încheia luna viitoare, cu o investiţie de peste 18 milioane de lei, suportată de la bugetul de stat. Magistrala de gaze se întinde pe o porţiune de peste 27 de kilometri şi subtraversează râul Olt.

Domnul din imagine spune că va fi printre primii ce se vor racorda la reţeaua cu gaze. Bărbatul cheltuie în fiecare iarnă în jur de 1.000 de lei pe lemne pentru a-şi încălzi locuinţa.

"Stam sa ne patimim cu lemne, cu carbuni, mizerie prin casa, cenusa, mai dam cu matura, acuma gazul e gaz.", a spus bărbatul.

''Oamenii au făcut cerere pentru a primi gaze, dar sunt nişte proceduri care sunt în derulare, certificat de urbanism, autorizaţie de construcţie.'' a declarat Constantin Mirea, reprezentant firmă distribuţie gaze.

Odată cu introducerea reţelei de gaze, oraşul se poate dezvolta şi din punct de vedere economic.

''În prezent se lucrează la branşarea catre o fabrică de mezeluri pe care un investitor de origine turcă doreşte să o deschidă în oraşul Corabia. Se vor crea în principal aproximativ 195 de locuri de muncă.'', a precizat Dan Oltean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia.

În oraşul Corabia sunt 6.700 locuinţe individuale şi 2.500 apartamente. Iarna aceasta, doar un sfert din oraş va primi gaze în locuinţe, urmând ca reţeaua să fie extinsă în toată localitatea după un plan care se întinde până în 2020.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri