Orşova, potenţial turistic neexploatat

Data publicării:
040414 ORSOVA

Acţiunile procurorilor din ultimele zile într-unul dintre cele mai sărace judeţe din România au scos la iveală nenumărate cazuri de trafic de influenţă şi coruptie. În privinţă şomajului, Mehedinţiului este pe primele locuri în România şi este uşor de înţeles. Orşova, un oraş aşezat într-un peisaj de o frumuseţe rară, moare pe zi ce trece.

Oraşul Orşova are un imens potenţial turistic, numai că aici sunt doar puţin peste 20 de pensiuni. După 1989, industria a început să se prăbuşească. Şantierul naval mai are doar 10 la sută din muncitorii pe care îi avea atunci. Ţesătoria, care avea 500 de angajaţi, s-a închis şi acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu exploatarea minieră din apropiere.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie, dar şi preşedintele PSD Orşova, care astăzi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, au avut însă grijă să se bucure de peisajul de poveste al Orşovei.

Pentru că nu au locuri de muncă, tinerii din Orşova au plecat de-a lungul anilor în străinătăte. Aşa se face că populaţia a scăzut la jumătate faţă de anii `80. A ajuns la doar 10.000 de locuitori. Primăria, însă, are în plan să investească în turism.

Autorităţile sunt preocupate şi de partea culturală.

Orşova ar putea chiar rămâne izolată de Clisura Dunării, pentru că autorităţile locale nu au avut bani să consolideze o porţiune de 3 km de drum, care se surpă pe zi ce trece.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri