OZN-ul din bătătură. Un oltean a construit o farfurie zburătoare

Data publicării:
301214 OZN

Ce are un oltean în spatele şopronului? O farfurie zburătoare. Un fost inginer din comuna Perişor, Dolj, a lucrat doi ani la realizarea unei aeronave care arată ca OZN-urile din filme. Sistemul prin care se deplasează farfuria zburătoare a fost înregistrat la OSIM, iar acum bărbatul încearcă să facă rost de sponsori pentru a dota aeronava cu propulsoare şi computer.

Nicolae Stăncioiu, din comuna doljeană Perişor, este inginer de profesie, iar de patru ani lucrează la propria sa farfurie zburătoare. A investit 2.000 de lei în realizarea ei şi a înregistrat la OSIM principiul de funcţionare. Ideea i-a venit studiindu-l pe Henri Coandă, marele savant român care a copilărit tot la Perişor.

„Nu am avut documentaţie, pentru că marele savant nu a lăsat documentaţie de execuţie a farfuriei şi atunci, după idei gândite de mine şi inspirându-mă din cartea dânsului, am conceput şi realizat această farfurie zburătoare”, a spus Nicolae Stăncioiu, inventator.

Olteanul a construit farfuria zburătoare în curtea casei din Perişor, cu ajutor din partea unui bun prieten, pasionat de aeronave.

„A zis să construim această farfurie după invenţia dumnealui. Eu i-am spus că pot să o execut în colaborare cu dânsul”, spune Ion Brabete, constructor farfurie zburătoare.

Aeronava a prins formă, însă mai este drum lung până să îşi ia zborul.

Inventatorul mai are nevoie de 300.000 de lei pentru a dota complet farfuria zburătoare cu propulsoare, comenzi electronice şi soft special. Banii speră să îi obţină din sponsorizări.

„Dacă ea va fi realizată aşa cum a fost concepută şi dotată cu tot ce îi trebuie, voi avea curajul să zbor cu ea, deoarece riscul de a se produce accidente este nul”, spune inventatorul.

Nicolae Stăncioiu a mai înregistrat la OSIM un model de avion care zboară cu ajutorul unor propulsoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri