Pacienţii de la ţară, din Olt, trataţi în cabinetul stomatologic mobil

Data publicării:
260215 cabineto stomato mobil

Nu au ajuns niciodată la dentist dar acum ajunge dentistul la ei. Un medic stomatolog din judeţul Olt tratează pacienţii din mediul rural într-un cabinet mobil. Şi-a achiziţionat o autosanitară din Germania, la care are ataşată o rulotă pe care o foloseşte pe post de sală de aşteptare şi străbate zilnic localităţile din judeţul Olt, pentru a-i trata pe pacienţi. Dacă pentru adulţi consultaţia si tratamentul se plăteşte, copii au gratuitate.

Sofia Avram are 75 de ani şi nu a fost niciodată la un medic stomatolog, până acum câteva zile când a aflat de medicul Marian Stancu. Bătrâna recunoaşte că, din pensia de câteva sute de lei nu şi-a permis să meargă să se trateze la Slatina. Acum se tratează la doar câţiva metri de casă, unde medicul a parcat cabientetul mobil.

„Aici vin aşa uşurel cu băţu şi îmi fac. E foarte bine că vine, foarte bine.

-Sunteţi mulţumită de medic?

-Da, până la Dumnezeu.

-O să vă mai trataţi?

-Da. Păi vreau să îmi pun şi aici în faţă că sunt urâtă rău", a spus Sofia Avram, pacientă.

Bătrâna nu este singura care a apelat la serviciile medicului stomatolog.

Oameni sunt mulţumiţi şi că preţurile sunt mai mici ca la oraş. Dacă pentru o extracţie într-un cabinet particular din Slatina ar plăti 60 de lei, la cabientul mobil plătesc 40 de lei. Medicul care a investit 35.000 de euro în cabinetul mobil ştie că oamenii de la ţară nu au bani.

„Ideea mi-a venit odată cu trecerea timpului, când am văzut că pacienţilor le este greu să ajungă la un cabinetul unde am eu, sunt distanţe destul de mari, traficul, mijloace de transport în comun mai greu, şi aşa am hotărât să înfiinţez un cabient mobil", a explicat Marian Stancu, medic stomatolog.

În comuna Văleni unde a mers medicul azi, nu mai există un medic stomatolog demult.

„La noi de 10 ani nu există un cabinet stomatologic, mă bucur că am găsit înţelegere la domnul doctor să vină măcar o dată pe săptămână aici. Mi-aş fi dorit să fie permanent", a spus Ion Şofaru, primarul din Văleni.

În judeţul Olt îşi desfăşoară activitatea 122 de medici stomatologi, dintre care doar 30 au cabinete stomatologice în mediul rural.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri